Naprapatia on tehokasta nikamahoitoa – Palvelemme Seinäjoella ja Lappajärvellä

Yhteystiedot

Naprapatian perusta on lääketieteellisessä terveys- ja sairauskäsityksessä sekä sen pohjalta kehittyneessä diagnostiikassa ja tautiluokituksissa (ICD-10). Naprapaattisia hoitomenetelmiä ovat esimerkiksi erilaiset nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikat, pehmytkudoskäsittelyt, fysikaaliset hoidot ja lääkinnällinen harjoitusterapia (LHT) sekä ergonominen neuvonta.

Varaa aika hoitoon

Huonosti liikkuvat nikamanivelet aiheuttavat kipua

Yleensä käsi-, jalka-, niska- tai selkäkivussa kyse on huonosti liikkuvista nikamanivelistä. Huonosti liikkuva nivelpari aiheuttaa yliliikkuvuutta alapuolelleen jäävissä nivelissä. Seurauksena on tila, jossa lihas puolustaa yliliikkuvaa aluetta, esimerkiksi niskan alueella olevat lihakset kiristyvät ja aristuvat aiheuttaen hartia- ja niskakipua. Jos tilanne jatkuu ilman hoitoa eli niveleen ei saada liikkuvuutta, siirtyvät kivut olka- ja kyynärpäihin sekä ranteisiin. Tällöin seurauksena voi pahimmillaan olla leikkaushoito.


Vastaava tilanne muualla selkä- tai rintarangan alueella aiheuttaa oireilua lonkissa ja polvissa. Tyypillinen oire on myös kantapääkipu. Liikkumattomat nivelet aiheuttavat ongelmia lisäksi sisäelimiin – kipu viestittää kehossa, että jotakin on pielessä. Lihaspuolustus liittyykin aina kaikkiin rankaperäisiin ongelmiin, kuten välilevyn pullistumaan.

Nikamanivelten manipulaatiohoito D. N. Naprapath Esko Alalantela

Manipulaatiohoidolla nivelten liikkuvuus paranee ja kipu lievittyy

Manipulaatiossa ulkoista voimaa kohdistetaan tiettyyn nikamaniveleen eli segmenttiin. Se on toimenpide, jossa nivel viedään passiiviseen ääriasentoon. Tällöin tapahtuu venytys nikaman nivelsiteissä ja nikamanivelten ympärillä olevissa komponenteissa, minkä lopputuloksena nivelten liikkuvuus paranee. Toimenpide kestää vain muutaman sekunnin. Sen aikana kuuluu pieni napsaus, nivelääni, jonka hoidossa oleva asiakas tiedostaa itsekin. Manipulaation avulla pyritään kohdistamaan vaikutus yhteen liikkumattomaan segmenttiin, jolloin tulos on onnistunut.

Säännöllinen hoito pitää yllä liikkuvuutta

Mikäli liikkumattomat alueet halutaan pitää liikkuvina, olisi suotavaa käydä nikamahoidossa 2–3 kertaa vuodessa. Hoidossa venytettävä, kutistunut nivelside säilyy sellaisena noin kolme kuukautta, jonka jälkeen se kaipaa uutta venytystä eli manipulaatiohoitoa. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen oireettomuus voi kestää jopa vuosia, mutta repeämän vaara on silti edelleen olemassa.


Välilevyn oireilu on yleistä – nikaman lukkiutuminen, nivelkapseli ym. ongelmat. Syitä nivelsiteen kutistumiseen on monia; stressi, murehtiminen, ruokavalio ja perintötekijät. Manipulaatiohoitoa voidaan täydentää mainiosti kiinalaisella akupunktiolla.

Tutustu myös akupunktioon